Over ons

Vereniging

Al sinds 1997 organiseert de vereniging Ravenskeep Adventures twee keer per jaar live roleplay-evenementen. Ons motto daarbij is om live roleplay toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen we door met lage prijzen toch hoogwaardige evenementen te organiseren. Daarbij zijn onder bepaalde voorwaarden ook minderjarigen onder begeleiding welkom; lees het kinderreglement voor meer details.
Naast twee hoofdevenementen per jaar worden er jaarlijks op initiatief van onze leden ook een aantal specials georganiseerd, waarbij gebeurtenissen van een hoofdevenement verder worden uitgespeeld.

Waarin verschilt Ravenskeep van andere verenigingen?

Er zijn veel andere live roleplay-verenigingen in Nederland, waarin verschilt Ravenskeep? Er zijn een aantal punten waarin wij vinden dat we verschillen van andere verenigingen en uniek zijn. Daarbij gaat het niet om welke vereniging het beste is, maar wel welke vereniging het beste bij jou en je spelinteresse past. Een keuze maken is echter persoonlijk en het enige wat we kunnen, is je door middel van deze website zoveel mogelijk informatie te geven. Je zult het echter zelf moeten ervaren…

De Ravenskeep evenementen hebben onder andere een ongekende eigen sfeer door de volgende aspecten:

  • Met lage prijzen toch hoogwaardige evenementen organiseren met een totaal eigen karakter en sfeer. Ravenskeep is een kampeerevenement, waarbij je overnacht in je eigen tent. Wij verzorgen de locatie met sanitaire voorzieningen, en tegen betaling ontbijt, tussendoortjes en (indien opgegeven bij inschrijving) het avondeten op zaterdagavond.
  • Onze evenementen spelen af rondom dezelfde omgeving: de stad Ravenskeep. Daarbij wordt er op een vaste, bosrijke locatie een stad opgebouwd met tenten van diverse afmetingen. ’s Avonds wordt de stad verlicht met in de bomen gemonteerde lampen.
  • Naast een serieuze setting met overeenkomstige verhaallijn, is gezellig spel, dat wij “lolplay” noemen, een belangrijk element van onze sfeer.

Het bestuur en sleutelfiguren

Het bestuur

Het bestuur kan uit minimaal drie en maximaal zeven personen bestaan. Op dit moment zijn er vier bestuursleden.

Binnen het bestuur kennen wij de volgende rollen:

Voorzitter

Karen Westerduin is de voorzitter van de vereniging. Zij speelt al jaren o.a. bij Ravenskeep en is in het verleden ook penningmeester van de vereniging geweest. Zij is te bereiken onder: voorzitter@ravenskeep.nl.

Secretaris

Vera Groot is de secretaris van de vereniging. Vera is de eerste contactpersoon voor het bestuur. Mails die niet door haar afgehandeld hoeven te worden, zal zij doorsturen naar de juiste contactpersoon. Zij is te bereiken onder: secretaris@ravenskeep.nl.

Penningmeester

Mirthe Aalbers is de penningmeester van de vereniging en speelt ook bij Ravenskeep. Naast de algemene financien, handelt de penningmeester ook de financiele kant van de inschrijvingen af. Heb je vragen van financiële aard, dan kun je met Mirthe contact opnemen. Zij is te bereiken onder penningmeester@ravenskeep.nl.

Algemeen bestuursleden

Robert Thijssen en Martin Hillenga zijn algemene bestuursleden, en zijn beide al heel lang betrokken bij Ravenskeep, niet alleen als spelers maar ook in het spelleiderteam, kascommissie en opbouw/afbouw. Zij zullen de komende maanden langzaam ingewerkt gaan worden om vanaf volgend jaar andere functies in het bestuur evt. over te nemen. Zij zijn te bereiken onder al@ravenskeep.nl.

Spelleiding en logistiek

Daarnaast zijn er een aantal sleutelfiguren die helpen bij het organiseren van de evenementen. Sinds de oprichting zijn ze soms binnen het bestuur geplaatst en soms erbuiten; op dit moment zijn deze rollen buiten het bestuur geplaatst.

Hoofd Logistiek (HLO)

Deze rol wordt op dit moment vervuld door twee mensen: Jerry Liersen en Jean-Baptiste Aarssen. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de logistieke zaken en zijn beiden te bereiken onder logistiek@ravenskeep.nl of HLO@ravenskeep.nl.

Hoofd Spelleiding (HSL)

Michel Manschot is een van de oprichters van Ravenskeep, en heeft sindsdien de vereniging in verschillende rollen gediend, o.a. als spelleider, en sinds 7 februari 2018 als HSL. Berichten over IC zaken kunnen gericht worden aan IC@ravenskeep.nl of HSL@ravenskeep.nl.
NB: Vragen over personages aub sturen naar Karakterbeheer, kb@ravenskeep.nl.

Raad van Advies

De Raad van Advies bestaat uit 2 tot 5 prominente leden met een langdurige ervaring met de vereniging, zijnde geen huidige bestuursleden. Leden van deze raad worden voor deze functie gevraagd door het bestuur.

De Raad van Advies bestaat momenteel uit Hiske Hartzema, Nouchka Goosen, en Steef de Jong en kan bereikt worden via RaadvanAdvies@ravenskeep.nl.