Teleraaf Mei 2021

Call for the end of a pandemic

Momenteel zitten we met het bestuur, het logistiek team en het SL team in bovenstaande call. Hoewel we nog niets kunnen garanderen, hebben we goede hoop dat we in september een evenement kunnen organiseren. De voorbereidingen daarvoor worden op dit moment weer opgestart door ons als organisatie. Maar we hebben jullie hulp daarbij hard nodig!
Wat kun je zelf doen?

  1. Migreer je karakter! September lijkt nog ver weg, maar het SL team heeft in de weken voor een evenement geen tijd meer om jouw karaktervoorstel te bespreken, in te voeren en goed te keuren. De tijd is dus nu!
  2. Vul de survey in (zie link in deze Teleraaf), zodat wij als organisatie goed weten wat we moeten doen als we groen licht hebben voor het organiseren van een evenement. Doe het meteen even, het kost je 2 minuten, en wij zijn er enorm mee geholpen.
  3. Kom naar klusdagen (hou de Teleraaf in de gaten) of informeer bij het bestuur naar liggende klussen die je op een ander moment kunt oppakken. We hebben bv een hele stapel wapens die een nieuw laagje latex kunnen gebruiken, en we zijn nog niet klaar met het lakken van de tafels.
  4. Hou het Keep-gevoel vast: schrijf je in voor de baravond en de pubquiz op 29 mei, organiseer een call met je spelersgroep, doe vast een voorstel voor doelen/spel bij het SL team, etc.

Wij zijn in ieder geval weer ontwaakt uit onze lockdown winterslaap en met frisse moed en hoop op weg naar een september evenement. We hopen voor die tijd veel van jullie te horen en zien 😊

Karen Westerduin
Voorzitter Ravenskeep


Voor dat je alle tips en adviezen gaat lezen om je karakter om te zetten. Hebben wij een vraag voor jou. Graag willen we meer informatie of mensen willen komen als we in september live kunnen gaan. Hiervoor hebben we een kleine survey gemaakt met 5 vragen. Willen jullie deze invullen? Hier kan je bij de Survey komen.

Alvast bedankt namens ons allen.


Beste Ravenskeepers,
In onze laatste update over het nieuwe Regelsysteem 2020, hadden wij vermeld dat er een voorlopige deadline gesteld was op het inleveren van je Personage Migratie van 01-05-2021.
Inmiddels is deze datum natuurlijk gepasseerd en hebben ook een aantal Personage Migraties alsnog binnen gekregen maar het is pas gaan lopen sinds halverwege Maart en van alle gerechtigde spelers, hebben we misschien pas 1 kwart aan Migraties binnen.
Dus we schuiven de deadline voorlopig even op en we zullen zo snel mogelijk met een nieuwe datum gaan komen, zodra Ravenskeep ook meer inzicht heeft gekregen of wij nog dit jaar een Evenement kunnen gaan draaien en ook al zijn de vooruitzichten gunstig, we blijven in afwachting wat de overheid straks hierover gaat zeggen.

Even nog kort onze adviezen en tips aanhalen, die wij ook al in de Teleraaf van december 2020 gemeld hadden, maar nu nog steeds actueel zijn.


Advies en Tips voor je Personage Ombouw of nieuw te creëren Personage.

  1. We komen nog te vaak tegen dat spelers vergeten om hun vrije vaardigheden te kiezen bij de ombouw of creatie van hun Personage. We willen voorkomen dat spelers deze vergeten door te geven zodat ze niet op hun nieuwe Karakter Sheet worden geregistreerd.
  2. We zien nog steeds vragen terug komen over het leermeesterschap, wat vroeger een onderdeel geweest is van het oude regelsysteem, maar dat met de laatste grote revisie van dit oude systeem ook al niet meer actief was. Zoals jullie hebben kunnen lezen is er ook totaal geen referentie meer naar in het nieuwe Regelsysteem, dus bestaat ook echt niet meer. Het is nu verder puur een Roleplay aspect wat iedereen vrij staat om uit spelen met andere spelers. Als je na het uitspelen, ook daadwerkelijk de benodigde bestedingspunten hiervoor hebt, kan je deze gewoon kopen en kan je er het volgende evenement mee gaan spelen.
  3. (Specifiek Magie gerelateerd) Houd goed in de gaten als je voor 1 van de paden van de “Gifted” Magie gaat, los van de Fae, zijnde Fire, Ice of Storm, dat daar consequenties aan vast zitten voor hoe jij je Personage moet gaan spelen. Zie hoofdstuk 5.4 Klassieke Magie en de hoofdstukken 11.2, 11.3 en 11.4 voor de specifieke paden.
  4. Voor alle Spelers die iets met de paden Alchemist of Apothecary willen gaan doen, hiervoor komt nog aanvullende informatie beschikbaar betreffende benodigde componenten voor speciale Potions en dergelijke aanverwante zaken. Deze info zal online op de website komen te staan en zodra deze gereed is, zullen we het melden.
  5. En tot slot een reminder dat wij als SL-Regelteam, met alle liefde, iedereen met alle vragen willen helpen, maar dat men wel zelf de Personage Ombouw moet uitvoeren. We hebben al een aantal vragen van spelers voorbij zien komen die te kennen gaven of wij de ombouw voor hen wilden uitvoeren.

Dan volgen hier een aantal aanpassingen die inmiddels in het Regelsysteem zijn doorgevoerd met Update v1.2 en op dat moment redactioneel worden gecheckt, zodat we deze versie van het Regelsysteem zo snel mogelijk online kunnen gaan zetten.
De aanpassingen hebben we bewust nog even in het geel gearceerd staan om aan te geven per hoofdstuk, wat er aangepast is of nieuw is.