kerstboodschap 2020

Woord van de Voorzitter

Lieve vrienden van Ravenskeep,

Ik had mij dit laatste jaar als voorzitter toch echt anders voorgesteld. In plaats van 2 mooie evenementen te organiseren, zitten we nu al ruim 9 maanden thuis te hunkeren naar mogelijkheden om naar buiten te gaan, te spelen en andere mensen te ontmoeten.

Natuurlijk kunnen we burgerlijk ongehoorzaam zijn maar voor de veiligheid van onszelf en vooral die van anderen doen we dit niet en dromen we van epische verhalen en maken we kostuums en props voor onze (nieuwe) karakters. Gelukkig is er dan het nieuwe regelsysteem waar we helemaal in kunnen duiken om toch nog een beetje het Ravenskeep gevoel naar boven te halen.

Ook de kerst zal dit jaar iets anders als normaal aanvoelen. Ergens mist er iets en klopt het niet, helemaal als er keuzes gemaakt moeten worden, wie je wel en niet uitnodigt en wat we nou gaan doen met oud en nieuw zonder feesten en vuurwerk. Maar het voelt ook juist specialer omdat we er het beste van proberen te maken en extra genieten van de leuke dingen die we wel kunnen doen.

Hoe het volgend jaar allemaal gaat lopen weten we niet. Er is een vaccin maar wanneer we allemaal ingeënt gaan zijn, ik heb geen flauw idee. Wat er met de maatregelen gaat gebeuren is daarom ook nog niet duidelijk en de anderhalvemetersamenleving zal nog wel even in stand gehouden worden. De kans dat er in mei geen beperkingen meer zijn, voor het organiseren van een evenement, achten wij als organisatie minimaal en daarom hebben wij in ons groot organisatie overleg, met HLS, HLO en raad van advies, helaas moeten besluiten dat ook het evenement van mei niet door zal gaan. Er zijn te veel onduidelijkheden en risico’s en wij hebben besloten alleen een evenement te organiseren als er toestemming is vanuit de regering, daarnaast hebben wij er een grote voorkeur voor een hoog percentage gevaccineerde deelnemers.

De hele corona situatie maakt ook het houden van een ALV ingewikkeld. Vast staat is dat wij de ALV op zondag 28 februari gaan houden en dat hij digitaal gaat zijn. We moeten echter nog wat dingen uitzoeken met betrekking tot het houden van stemmingen en dergelijke. Maar zet de datum alvast in je agenda want hij gaat zeker door.

Mocht je geïnteresseerd zijn om onderdeel te worden van onze mooie organisatie dan is dit ook het moment om actie te ondernemen. Want we zijn nog op zoek naar nieuwe bestuursleden die het stokje van Joy en mij willen overnemen en zich willen aansluiten bij Karen, Mirthe en Vera.

2020 was dus een enerverend jaar en ook 2021 beloofd een bijzonder jaar te worden maar ik hoop echt dat we het roleplayen weer kunnen oppakken en weer mooie avonturen mogen gaan beleven in en rondom de stad Ravenskeep. Vanuit de organisatie zullen wij er in ieder geval alles aan doen om zodra het mogelijk is een mooi evenement neer te zetten en we hopen jullie in grote getalen te mogen ontvangen.

Ik wens jullie namens het bestuur en de rest van de organisatie hele fijne dagen toe en ik hoop jullie allemaal weer snel in levende lijve te mogen ontmoeten!

Maarten

Bestuursleden gezocht

Algemeen bestuursleden gezocht voor het Bestuur van Ravenskeep

Beste Ravenskeepers,
Zoals jullie weten nemen Joy en Maarten afscheid als Bestuurslid van Ravenskeep bij de eerstvolgende ALV in 2021. Dit vinden wij (Karen, Vera en ik) erg jammer maar we wisten dat het er aan zat te komen. Dit betekent dat het bestuur op zoek is naar nieuwe Algemene bestuursleden.

Waar zijn we naar op zoek:

  • Een creatieve en enthousiaste Ravenskeeper met het Ravenskeep-hart op de juiste plek.

Wat mag je verwachten:

  • Een plekje binnen het bestuur dat bij je past.
  • 1x per 2 mnd een vergadering (in aanloop naar een evenement toe p/m. 1 keer per maand).
  • Een verdeling van taken op en in aanloop naar het evenement volgens het principe ‘vele handen maken licht werk’. Je kunt dus gewoon spelen!

Ondanks dat we dit jaar geen evenement hebben kunnen houden hopen we dat het in 2021 wel mogelijk gaat zijn. We hebben jou dus hard nodig!

Mocht je vragen of interesse hebben dan kun je mailen met:
algemeenlidravenskeep@gmail.com

Met Vriendelijke Groet,

Mirthe Aalbers

Algemeen Lid Bestuur Ravenskeep

Woord van de Hoofdspelleider

Beste Ravenskeepers,

Ik wilde jullie graag even een update geven over hoe het op dit moment gaat met de ombouw van alle spelers die van ons een email gehad hebben gekregen om hun Personage te migreren naar het nieuwe regelsysteem en wat we daarvan inmiddels allemaal geleerd hebben.

We hebben inmiddels een 15 Personages retour ontvangen die compleet omgebouwd zijn en die op
dit moment ingevoerd worden in de nieuwe database. Deze Spelers krijgen daar nog een bevestiging mailtje over retour met hierin hun nieuwe Karaktersheet te controle. Dat betekent ook dat er nog heel veel speler aan de gang moeten met de ombouw van hun Personage, maar daar is dan ook nog zeker tijd voor.

Maar we hebben wel alvast even nagedacht over volgend jaar en het eerstvolgend evenement dat we met het nieuwe Regelsysteem en de omgebouwde Personages van start kunnen gaan. Op dat eerstvolgend evenement kunnen er natuurlijk alleen nog omgebouwde Personages spelen, dus moet jullie ombouw voor die tijd binnen zijn en moet je jouw nieuwe Karakter Sheet ter bevestiging van ons ontvangen hebben. Omdat we niet last minute allemaal Ombouw vraagstukken en Personages voor het evenement binnen willen krijgen, hebben we bedacht dat er een duidelijke Richtdatum moet zijn waarvoor iedereen zijn of haar omgebouwde Personage bij ons moet hebben ingeleverd.
Deze datum hebben we vooralsnog gesteld op: 01-05-2021

Verder hebben we heel wat vragen inmiddels mogen ontvangen en bijna overal antwoord en advies op kunnen geven. Daar zijn we heel jullie heel dankbaar voor want dit heeft ook geleid tot een aantal aanpassingen in het nieuwe Regelsysteem omdat bleek dat het toch niet helemaal duidelijk hierin verwoord staat.

Dit heeft tot gevolg gehad dat we jullie graag de volgende mededelingen willen doen over het nieuwe regelsysteem waarbij we deze in twee hoofdlijnen zullen samenvatten.

Advies en Tips voor je Personage Ombouw of nieuw te creëren Personage.

1) We komen nog te vaak tegen dat spelers vergeten om hun vrije vaardigheden te kiezen bij de ombouw of creatie van hun Personage. We willen voorkomen dat spelers deze vergeten door te geven zodat ze niet op hun nieuwe Karakter Sheet worden geregistreerd.

2) We zien nog steeds vragen terug komen over het leermeesterschap, wat vroeger een onderdeel geweest is van het oude regelsysteem, maar dat met de laatste grote revisie van dit oude systeem ook al niet meer actief was. Zoals jullie hebben kunnen lezen is er ook totaal geen referentie meer naar in het nieuwe Regelsysteem, dus bestaat ook echt niet meer. Het is nu verder puur een Roleplay aspect wat iedereen vrij staat om uit spelen met andere spelers. Als je na het uitspelen, ook daadwerkelijk de benodigde bestedingspunten hiervoor hebt, kan je deze gewoon kopen en kan je er het volgende evenement mee gaan spelen.

3) (Specifiek Magie gerelateerd) Houd goed in de gaten als je voor 1 van de paden van de “Gifted” Magie gaat, los van de Fae, zijnde Fire, Ice of Storm, dat daar consequenties aan vast zitten voor hoe jij je Personage moet gaan spelen. Zie hoofdstuk 5.4 Klassieke Magie en de hoofdstukken 11.2, 11.3 en 11.4 voor de specifieke paden.

4) Voor alle Spelers die iets met de paden Alchemist of Apothecary willen gaan doen, hiervoor komt nog aanvullende informatie beschikbaar betreffende benodigde componenten voor speciale Potions en dergelijke aanverwante zaken. Deze info zal online op de website komen te staan en zodra deze gereed is, zullen we het melden.

5) En tot slot een reminder dat wij als SL-Regelteam, met alle liefde, iedereen met alle vragen willen helpen, maar dat men wel zelf de Personage Ombouw moet uitvoeren. We hebben al een aantal vragen van spelers voorbij zien komen die te kennen gaven of wij de ombouw voor hen wilden uitvoeren

Aanpassingen op het nieuwe Regelsysteem die per direct van kracht zijn geworden:

1) We hebben de aangekondigde Levelcap (30 punten) vooralsnog geparkeerd omdat we dit toch eerst in de praktijk willen zien hoe dit gaat uitwerken. We lopen tegen teveel uitdagingen aan bij een migratie met de Levelcap erop om het leuk speelbaar te houden voor deze unieke Personages. Alle Spelers die in deze categorie vallen, hebben hierover inmiddels bericht van ons gekregen.

2) Een correctie op de Godenlijst (Hoofdstuk 5.3) is per direct doorgevoerd, want we werden er heel terecht op gewezen dat we een oude God vergeten waren, namelijk Tranqus. Sorry Tranqus!

Heel veel succes allemaal met de ombouw van jullie oude Personage of de creatie van jullie nieuwe Personage en laten we hopen dat we ergens in 2021 hier ook daadwerkelijk mee kunnen gaan spelen.

Fine feestdagen en de beste wensen alvast voor 2021, maar boven alles, blijf gezond en zorg goed
voor elkaar.

Groetjes,
Michel Manschot
HSL

Steun Ravenskeep, Koop een mondkapje

Lieden des Ravenskeeps,

We weten nu helaas hoe de zaken er voor staan. Dit houdt in dat we nog meer op de rekening moeten gaan teren. Dit willen we verkomen en hopen dat jullie ons willen steunen.

Je kan een mondkapje bij ons kopen.
We hebben twee modellen. Ik plaats de foto’s hieronder.
Beide mondkapjes zijn 6 euro, hiervan gaat 3 euro naar Ravenskeep.De maak kosten doneer ik. Hier komen wel nog verzendkosten nog bij.

voor 1 tot 3 stuk is dat 91 cent (gewone post)
Voor 4 of meer wordt dat 4 euro, omdat dit dan een pakket wordt.

Model 1
Model 2

Als je wilt bestellen mag je mailen naar secretaris@ravenskeep.nl. Betaling gebeurt via een Tikkie die je van mij krijgt.

Graag duidelijk aangeven welk model je wilt en hoeveel. En naar welk adres ze verzonden mogen worden.

Hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Vera Groot
Interim Secretaris

2020-12-22